Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
textura dřeva

Tylžský sýr s žampiony na víně

Tylžský sýr s žampiony na víně, není lepší kombinace na sobotní romantický večer s rakletem.

Tylžský sýr s žampiony na víně

Ingredience

  • 250 g žampionů
  • 1 cibule
  • 60 g Jihočeského másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 dl bílého vína
  • ½ lžičky soli
  • bílé pečivo
  • Sýrařův výběr Tylžský sýr

Návod na přípravu

Do studené pánve vložíme máslo a pomalu rozehřejeme. Jakmile začne zlátnout (nesmí se přepalovat), přidáme přepůlené žampiony a zprudka restujeme. Po minutě osolíme, vhodíme česnek , posekaný rozmarýn, na měsíčky nakrájenou cibuli a pokračujeme v restování. Když jsou žampiony zlatavé, vlijeme víno a odpaříme. Tylžský sýr roztavíme pozvolna na grilu. Žampiony namáčíme v měkkém sýru. Podáváme s bílým pečivem.