Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
textura dřeva

Romadur se špekem a cibulí

Romadur je jednička na rakletování. Vyzkoušejte ho na moravský způsob.

Romadur se špekem a cibulí

Ingredience

  • 150 g uzeného špeku
  • 1 šalotka/cibule
  • 1 pórek
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 krajíce chleba
  • 1 Romadur

Návod na přípravu

Špek nahrubo nakrájíme, vložíme do rozpálené pánve a pomalu opékáme. Přidáme na kolečka pokrájený pórek a z obou stran necháme opálit. Pórek včas vyndáme a ke špeku, který pustil tuk, přidáme cibuli/šalotku a pokračujeme v opékání. Vzniklou směs přendáme na čerstvý chléb potřený hořčicí. Romadur necháme pozvolně rozpustit na rakletu a následně jej naneseme na hotové porce. Zdobíme pórkem a pepřem.

Nevíte, kde pořídit rakletovač? Máme pro vás TIP.