Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
textura dřeva

Niva na víně

Jihočeskou nivu se španělským temperamentem si určitě zamilujete.

Niva na víně

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 hruška
  • 30 g vlašských ořechů
  • 1 hrozen červeného vína
  • 1,5 dl červeného vína
  • 1 lžíce cukru
  • koření: badyán, skořice, hřebíček
  • 1 suchá klobása
  • chlebové krutony, krekry
  • Jihočeská niva porce

 

Návod na přípravu

V pánvi svaříme červené víno s cukrem a kořením, tekutinu v pánvi odpaříme. Přidáme hrušku s mrkví nakrájené na větší kusy. Přibližně tři minuty necháme pánev na mírném ohni. Pak ji odstavíme, přidáme vlašské ořechy, bobule červeného vína a vše opatrně, ale řádně promícháme. Dále si připravíme nivu, kterou velmi pomalu rozpustíme na grilu, a poté položíme na obsah pánve. Servírujeme s krekry a na silnější plátky pokrájenou suchou klobásou.

Nevíte, kde pořídit rakletovač? Máme pro vás TIP.