Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
textura dřeva

Jihočeský syreček s plněným bramborem

Opékané brambory, slanina, česnek a k tomu náš Jihočeský syreček. Jen ta představa a máte na to chuť? Pojďte si s námi připravit tento báječný recept.

Jihočeský syreček s plněným bramborem

ingredience

  • 250 g brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • 1 snítka rozmarýnu
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • Jihočeský syreček

 

Návod na přípravu

Neoloupané brambory omyjeme a přepůlíme. Na jejich spodní poloviny klademe plátky slaniny a syrečku a také několik plátků česneku. Zlehka okořeníme kmínem. Vrchní poloviny brambor zaklopíme a opatrně svážeme provázkem, pod který umístíme rozmarýn. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dokud brambory nezměknou. Syreček grilujeme a přeléváme jím hotové brambory. Zdobíme pórkem a servírujeme s pivem.

Nevíte, kde pořídit rakletovač? Máme pro vás TIP.