Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
textura dřeva

Gouda s hovězím na slanině

Ještě jste neochutnali náš Sýrařův výběr? Přinášíme vám tip na to, jak si vychutnat goudu.

Gouda s hovězím na slanině

Ingredience

  • 250 g brambor
  • 100 g slaniny
  • 200 g hovězí roštěné
  • 1 česnek
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • Sýrařův výběr gouda

Návod na přípravu

Do pánve vyskládáme plátky slaniny, rozpálíme ji a pečeme z obou stran. Brambory uvaříme ve slupce, potom je v pánvi s tukem po slanině orestujeme dozlatova. Steak z obou stran potřeme olejem a pečeme v pánvi společně s česnekem a rozmarýnem. V závislosti na tloušťce masa a podle preferovaného způsobu úpravy necháme maso péct z každé strany 3,5 až 4 minuty. Maso přendáme na prkénko a necháme jej deset minut odpočinout, potom steak proti vláknům krájíme. Rozpečenou goudu můžeme nabírat jednotlivými plátky masa, brambor i slaniny. Výtečné jsou k sýru i beraní rohy.